disPLACE. ÒPERA SOBRE LES CASES, LES PERSONES i ELS DESNONAMENTS

disPLACE:
UNA ÒPERA SOBRE LES CASES, LES PERSONES i ELS DESNONAMENTS

disPLACE són dues històries sobre un mateix espai o la historia d’un mateix espai a través de dues parelles de persones: els que hi viuen ara i els que hi vivien abans. Dues històries separades en el temps però connectades per l’espai: un pis al centre de la ciutat de Barcelona.

disPLACE és una òpera de petit format a càrrec dels dos joves compositors Raquel García-Tomàs i Joan Magrané Figuera, amb llibret de la dramaturga Helena Tornero.

L’obra és una producció del festival Musiktheatertage Wien amb Òpera de Butxaca i Nova Creació de Barcelona, que van encarregar a l’autora un llibret a partir del tema de la gentrificació.

L’encàrrec era escriure dues històries que tractessin el mateix tema des de dues perspectives diferents, ja que cadascuna d’elles seria musicada per un compositor diferent. L’autora va optar per escriure dues històries separades en el temps però connectades per l’espai on es desenvolupen: un pis al centre de la ciutat de Barcelona.

La gentrificació és una problemàtica que afecta a milers de barris a ciutats de tot el món, essent la ciutat de Barcelona un dels casos on la situació s’agreuja per l’especulació immobiliària, la llei hipotecària, la crisi econòmica i les  contradiccions que planteja el model turístic de ciutat fins ara vigent.

disPLACE es va estrenar el passat 1 de Setembre de 2015 a Viena dins el Festival Musiktheatertage Wien i es va poder veure fins el dia 11 de setembre. El director escènic Peter Pawlik posà en escena l’obra, interpretada per la soprano Elena Copons, el baríton Sébastien Soules i l’Ensemble PHACE.

displace-_nick-mangafas-lq1-615x408

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *