+ de 400 projectes en 23 anys.
Entre la corona i l’espasa: La nissaga dels comtes d’Empúries.
Castellò d’Empúries. Girona
Cúria Reial de Castellò d’Empúries
Dins de la Cúria de Castellò d’Empúries podrem gaudir d’un projecte museogràfic que aplega i sincronitza diferents elements dins d’una mateixa coreografia sonora i visual: làpides jueves, una maqueta de Castelló d’Empúries, caixes de llum amb leds i projeccions audiovisuals.
Terra i Sang, les guerres feudals a l’Empordà medieval.
la Bisbal d’Empordà. Girona
Castell de la Bisbal d’Empordà
La proposta consta d’un audiovisual escenogràfic i diverses intervencions en les sales del Castell Palau de la Bisbal que tindran com a fil conductor la fi del feudalisme i l’inici d’un nou temps a Catalunya i l’ultima pàgina de les guerres feudals. La seva mirada al passat d’una terra sagnada per l’ambició i els mals usos ens mostraran un fresc viu i dramatitzant d’una història feta no només pels grans bisbes i senyors sinó també pels pagesos i vilatans de La Bisbal.
Adéu a la tele! De l’UHF a la TDT
Palau Robert
Barcelona
Recórrer i analitzar els canvis que ha experimentat la televisió com a mitjà de comunicació, especialment ara, amb l’arribada de la TDT (Televisió Digital Terrestre), és un dels objectius de l’exposició “Adéu a la tele! De l’UHF a la TDT”, que es pot visitar des del 23 de setembre al Palau Robert de Barcelona.
DIGIT ha dut a terme la producció i postproducció del vídeo principal de l’exposició que explica què és la TDT, i la postproducció de la resta dels vídeos així com la instal·lació de tots els elements audiovisuals d’aquesta exposició.
Prometeion, el Guardià del Foc
Museu de l’Energia
Trillo. Castilla-La Mancha
El Museu de l’Energia està dedicat a la relació entre l’home i l’energia. A partir del mite de Prometeion, se’ns proposa un recorregut històric i tècnic per les diferents energies utilitzades fins als nostres dies.
CREA, mitjançant una solució interactiva i immersiva, ha construït un audiovisual escenogràfic amb cinc pantalles sincronitzades per a dur-nos per un recorregut històric marcat per l’obtenció de les diferents fonts d’energia predominants a cada moment.
Museu Etnològic del Montseny
Arbúcies
El diàleg de l’home amb la natura, des del neolític fins als nostres dies, ha deixat valuoses empremtes al Montseny. El Museu explica, partint d’objectes quotidians i patrimoni monumental, la història del Montseny. Cal destacar els objectes trobats al Castell de Montsoriu, joia del gòtic català, i contínua font de troballes arqueològiques.
CREA ha remodelat tota la planta baixa, amb un disseny de mobiliari innovador que integra caixes de llum, objectes, maquetes tridimensionals interactives, audiovisuals i pantalles amb continguts interactius.
Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat
Bellmunt del Priorat
Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya
El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat, situat a l’antic complex industrial de la Mina Eugènia, mostra i explica el treball de la mineria del plom a la comarca del Priorat
CREA ha realitzat un audiovisual escenogràfic, amb recreacions dramatitzades i entrevistes als protagonistes d’un temps passat, quan, abans de les noves riqueses derivades del vi i del turisme sostenible, la vida dels seus habitants girava entorn a l’extracció de plom.
Centre per al foment de la cultura del Vi i de l’Oli
Gandesa
Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre
CREA està construint un nou espai per a promoure la Denominació d’Origen Terra Alta. Mitjançant plafons expositius, audiovisuals, interactius, automatismes i d’altres enginys expositius, l’espectador gaudirà i comprendrà, en tots els sentits, els dos elements bàsics de la cultura Mediterrània. D’altra banda, l’espai comptarà amb sales multifuncionals per a la dinamització de sinèrgies empresarials i culturals vinculades als productes amb Denominació d’Origen Terra Alta.
Museu dels íbers
Alcanar
Pla de Dinamització Turística de les Terres de l’Ebre i Museu del Montsià
Alcanar obre un museu que aplega tot el ric patrimoni arqueològic, que fruit de les excavacions portades a terme als seus voltants, permeten reconstruir una història ininterrompuda durant més de 500 anys, des del primer ferro a l’íber final.
CREA ha realitzat un audiovisual dramatitzat amb actors per a explicar diferents aspectes de la societat indígena i la seva evolució fins a la romanització i ocàs definitiu.
L’Ànima de “la Caixa”
CaixaForum Madrid
Obra Social “la Caixa”
Dins de l’espai del CaixaForum Madrid, una exposició explica totes les accions realitzades per l’Obra Social “la Caixa” als diferents àmbits d’actuació.
CREA ha dissenyat, construït i instal·lat diferents interactius, un videowall i una gran taula interactiva multiusuari que permet consultar 20.000 registres referents als programes, actuacions i exposicions que Obra Social “la Caixa” ha desenvolupat durant el 2007.
Zhù Yì! Fotografía actual a la Xina
Barcelona
Espai de La Virreina
L’exposició és una invitació a descobrir la nova Xina a través de la selecció de 109 obres creades entre el 1994 i el 2006 pels 31 artistes que hi participen. Els artistes seleccionats confronten els usos de la història i de la realitat de la globalització avui dia.
CREA ha realitzat el muntatge i instal·lació de totes les obres, i ha creat un interactiu on s’aplega una base de dades amb entrevistes, vídeos i fotografies dels principals artistes.
¡Núm3ros! Utilidad y mágia en la vida cotidiana
CosmoCaixa Madrid
Obra Social “la Caixa”
Exposició que explica la importància dels números -des dels naturals als complexos- a la nostre vida quotidiana.
CREA ha desenvolupat, implementat i instal·lat tota una sèrie d’aplicacions i maquinària interactiva que, de manera innovadora i lúdica, aplica i explica diferents conceptes matemàtics.
L’Arqueologia a Barcelona. Un passat amb futur
Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona
Els processos arqueològics efectuats a Barcelona durant els últims 25 anys són explicats i visualitzats per a donar-nos una visió de la Barcelona del passat i, sobretot, de la Barcelona del futur: una ciutat on urbanisme i patrimoni, reptes de futur i conservació del passat, dialoguen amb les veus d’arqueòlegs i ciutadans.
CREA ha realitzat sis audiovisuals i dues taules interactives per a consultar les bases de dades, fotografies i informacions de les intervencions portades a terme.
Metròpolis Barcelona, el projecte comú
Plaça de Catalunya. Barcelona
Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB)
Exposició que explica a la ciutadania què és el PEMB i els 63 projectes que actualment es desenvolupen als 36 municipis que formen el pla estratègic.
Als més de 2000m2, CREA ha desenvolupat espectacles audiovisuals de gran format, interactius i audiovisuals per a explicar cada un dels projectes del pla estratègic, del seu abast. A més, mitjançant dues taules interactives de 5 metres, els usuaris poden consultar una base de dades amb les xifres, imatges i animacions dels diferents projectes.