Patrimoni cultural del Ripollès.

WebApp. Audioguia


Patrimoni cultural del Ripollès.

Monestirs del Ripollès. Mil anys de patrimoni.

Els visitants podran «viure el patrimoni», diu la regidora de Turisme de Ripoll, Manoli Vega, a través d’aquests continguts sonors que recorren els tres grans monestirs. No només expliquen els conjunts eclesiàstics, sinó que l’aposta també vol detallar-los les característiques del lloc on es troben de manera amena. Per això, també s’han incorporat alguns punts de l’entorn del Monestir.

Els tres recorreguts que es proposen fer a través del contingut digital tenen una durada, aproximada, d’unes dues hores cadascun i en global es presenten 75 pistes geolocalitzades i que ressegueixen aquest recorregut patrimonial, natural i històric pels municipis de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Camprodon. L’audioguia està disponible en quatre idiomes: català, castellà, anglès i francès.


En el cas de la proposta pel conjunt monàstic de Ripoll s’inclouen 25 punts per on passa l’audioguia: des de la benvinguda al poble fins a descobrir totes les claus del Monestir. També, però, es proposa la descoberta de la plaça de Sant Eudald, la Farga Plau o el passeig Ragull, entre altres.

L’audioguia de Sant Joan de les Abadesses a redós del seu Monestir té 24 punts d’interès, que inclouen, també, El Palmàs, el Pont Vell o la font de la plaça Anselm Clavé. I pel que fa a Camprodon, té 24 pistes que donen a conèixer el patrimoni del Monestir així com la llegenda de Sant Patllari o l’antiga fàbrica de galetes Birba, per posar-ne dos exemples.
«Es tracta d’una nova eina que amb les noves tecnologies ens fa viure d’una altra manera aquest patrimoni», recorda Vega.  Un contingut digital que permet moure’s lliurement per l’espai, resseguint un recorregut establert.