Carme Ruscalleda. L'essència del gust. Palau Robert

Audiovisual. Enginyeria


Carme Ruscalleda. L'essència del gust. Palau Robert

Carme Ruscalleda considera que la cuina de proximitat és la millor base per a futures recerques i que els sabors formen part de la memòria. Defensa que la cuina no pot espatllar el producte, que tots els productes mereixen la mateixa consideració i també que la cuina no pot ser només tècnica, també ha d’emocionar.

La cuinera pren el receptari tradicional català, variat i sofisticat, com a punt de referència, i crea propostes renovades, estilitzades, amb el seu propi segell. Ruscalleda ha repensat receptes tradicionals com les sopes de pa, els peixos amb suc, els escabetxos de peix, i ha reinterpretat amb una mirada avantguardista plats tan nostrats com els canelons.

La cuina del Sant Pau és de temporada, és a dir, utilitza els productes en el seu punt òptim de maduració. La cura extrema pel producte porta Ruscalleda a convertir les verdures en protagonistes dels plats, al costat de carns i peixos. Els seus plats són un mirall del paisatge que envolta el restaurant: el mar i l’horta del Maresme.