Habitación. L'Archivo F.X., les Chekas psicotècniques de Laurencic i la funció de l'art Share

Pedro G. Romero. Archivo F.X., les Chekas psicotècniques de Laurencic i la funció de l’art. MNAC

Projectes d’artista: un projecte d’Archivo F.X. amb Pedro G. Romero i la col·laboració de Lola Lasurt, Patricia Gómez & María Jesus González i Álvaro Perdices.

A les sales dedicades a la Guerra Civil, a la col·lecció d’art modern, s’exposaran els treballs d’Archivo F. X. al voltant de les anomenades chekas psicotècniques d’Alphonse Laurencic instal·lades als temples dels carrers Vallmajor i Zaragoza de Barcelona i al convent de Santa Úrsula de València entre 1937 i 1939.

La instal·lació inclourà material documental, fotografies, films i bibliografia que n’expliquen la funció i el significat.

Aquesta instal·lació s’emmarca en el treball realitzat per l’artista Pedro G. Romero des de finals dels anys 90 sobre les chekas psicotècniques que Alphonse Laurencic va construir entre 1937 i 1939 per al Servei d’Informació Militar, SIM, de l’Exèrcit republicà espanyol. El fet que aquestes construccions es realitzessin en espais sagrats, temples i convents confiscats a l’Església catòlica, posa en evidència els antagonismes que interessen a l’artista: estètica, coneixement i violència que es donen alhora com a art experimental i com a profanació religiosa.

Dígit col.labora en la enginyeria audiovisual.

Next Project