"Víctimes".Memorial democràtic

«Víctimes». Memorial democràtic

El Departament de Justícia ha inaugurat l’exposició “Víctimes 1936-1945” a la seu del Memorial Democràtic, que commemora els 80 anys de la Guerra Civil Espanyola. L’exhibició, que es podrà veure fins a principis de març del 2019, es basa en 15 mapes que ajudaran el visitant a seguir el recorregut i en diversos objectes que corresponen a les víctimes que han participat en aquest projecte.

L’exposició, que es podrà veure fins a finals del març del 2019, ens mostra episodis del conflicte com els morts, els bombardejos, els refugiats, els camps de concentració, l’exili, la repressió judicial i les fosses. Però aquests elements tràgics s’intercalen amb aspectes encoratjadors com les organitzacions d’ajuda, la salvació del patrimoni o l’assistència sanitària. El conjunt d’objectes, mapes i imatges busquen apropar els visitants a la realitat que vivien les víctimes girant al voltant dels conceptes de resistència i resiliència. L’alta presència d’elements cartogràfics en l’exposició fa que molts la defineixin com un atles de les víctimes i la converteix en un recorregut que ubicEn la commemoració dels 80 anys de la Guerra Civil, no pot faltar una reflexió sobre les seves conseqüències.

L’exposició, comissariada per Jordi Barra i produïda pel Memorial Democràtic, proposa conèixer episodis tràgics del conflicte com ara els morts, la vida a la rereguarda, la persecució religiosa, la destrucció del patrimoni, els ferits, els bombardejos, els refugiats, els camps de concentració, l’exili, la repressió judicial i les fosses, però també mostra aspectes encoratjadors, com ara les organitzacions d’ajuda, la salvació del patrimoni, la defensa passiva, l’assistència sanitària o les persones que van salvar vides.